Frikadelky z mletého masa plněné vejci

 

Zdroj: Krystina Frimlová, Praha

 

 

Příprava (pro 4 osoby)
 

  • 2 rohlíky

  • 200 ml mléka

  • 300 g vepřové maso

  • 200 g hovězího masa

  • 2 syrová vejce

  • 4 natvrdo uvařené vejce

  • sůl

  • pepř

  • 1lžička citronové kůry

  • 100 g strouhanky

  • olej

  • hlávkový salát

  • špetka červené papriky

Postup

1.   Rohlíky nakrájené na plátky zalijeme mlékem a necháme dobře vsáknout. Mleté maso dáme do mísy, přidáme namočené rohlíky, jedno vejce, sůl, pepř, papriku a citrónovou kůru a vše dobře promícháme.

2.   Směs rozdělíme na 4 díly, do každého zabalíme natvrdo uvařené oloupané vajíčko a vytvarujeme jako vejce.

3.   Druhé syrové vejce  rozšleháme, lehce osolíme a frikadelky v něm namáčíme. Pak je obalíme ve strouhance a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje stejnoměrně ze všech stran. Hotové odložíme na papírový ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk.

4. Před podáváním frikadelky rozpůlíme a servírujeme je na míse vyloženě hlávkovým salátem. Podáváme přibližně opravenými bramborami, pikantními studenými omáčkami a zeleninovým salátem

 

<< Zpět