"Jako od babičky!" 

říkáme o jídlech,na kterých jsme si pochutnali. Naše babičky a prababičky prostě uměly vařit. Škoda, že mnohé pokrmy vymizely z našich jídelníčků. 
Naštěstí si tehdejší hospodyně své kuchařské "bible" i domácí osvědčené recepty uchovávaly a my Vám je můžeme předat.
Tak dobrou chuť! 

 

Foto:debspoons / FreeDigitalPhotos.net

 

Čtenářské recepty

Bábovka a`la Vídeň

1/4 l mléka 150 g cukru 150 g másla nebo rostlinného tuku 2 lžíce kakaa 250 g polohrubé mouky 1 vejce 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr hrubá mouka...

Děkujeme, milá Erno!

Sněhulky s polévkou Doba přípravy: 20 minut, 5 minut smažení, 50 minut vaření (středně obtížné) 125 g mouky 1 vejce 5 lžic...

Propadlý koláč tvarohový

Recept uchovává maminka se své kuchařské knize už desítky let. Tím, že nemusí nic vážit, jako míra jí postačila sklenice od hořčice, je příprava...

Marinované kotlety

Recept mám od tety, která nás marinovanými kotletami vždycky uctila, když jsme k ní přišly a oběd.  A teď je dělám já svým dětem, které už jiné...

Jogurtový koláč

Recept jsem dostala od kamarádky, která ho opsala z nějakého časopisu. Údajně je od Jitky Zelenkové. Zkusila jsem ho a od té doby pečeme koláče jen...

Pošlete svůj oblíbený recept