Francouzské zapečené palačinky s houbami a sýrem

Text i foto www.receptynakazdyden.cz



Postup:


Smíchejte vodu s mlékem a přidejte rozšlehaná vejce se solí. Přidejte mouku a rozehřáté máslo. Vyšlehejte těsto dohladka. Pak dejte přikryté těsto na přibližně dvě hodiny do lednice.

Rozpalte pánev a nechte na ní rozpustit máslo. Na rozpálenou pánev nalijte menší množství těsta, rovnoměrně rozvrstvěte a smažte palačinky. Mělo by jich být asi 12.

 

Náplň:

Duste houby se lžičkou másla po dobu asi 10 minut. Přidejte bylinky, sůl a pepř. Houbovou směs naneste na palačinky a posypejte nastrouhaným sýrem.

Palačinky zarolujete a jednu po druhé je narovnejte do zapékací mísy, vymazané máslem. Mísu přikryjte alobalem a pečte přibližně 15 minut, dokud se sýr neroztaví.

 

                              *   *   *

Příprava

 

  • 200 ml studené vody

  • 200 ml studeného mléka

  • 4 vejce

  • 240 g hladké mouky

  • 4 lžičky rozehřátého másla nebo Ramy

  • máslo na smažení

 

Náplň

  •  g žampionů nebo jiných hub

  •  150 g sýr dle chuti (švýcarský, Gruyere, modrý apod.)

  • 1 lžička tuku na vymazání zapékací misky

  • sůl, pepř , nasekaný tymián nebo petrželka na dochucení

< Zpět