Francouzské zapečené palačinky s houbami

Text i foto www.receptynakazdyden.cz

Postup:

Smíchejte vodu s mlékem a přidejte rozšlehaná vejce se solí. Přidejte mouku a rozehřáté máslo. Vyšlehejte těsto dohladka. Pak dejte přikryté těsto na přibližně dvě hodiny do lednice.

Rozpalte pánev a nechte na ní rozpustit máslo. Na rozpálenou pánev nalijte menší množství těsta, rovnoměrně rozvrstvěte a smažte palačinky. Mělo by jich být asi 12.

Náplň:

Duste houby se lžičkou másla po dobu asi 10 minut. Přidejte bylinky, sůl a pepř. Houbovou směs naneste na palačinky a posypejte nastrouhaným sýrem.

Palačinky zarolujete a jednu po druhé je narovnejte do zapékací mísy, vymazané máslem. Mísu přikryjte alobalem a pečte přibližně 15 minut, dokud se sýr neroztaví.

 

Příprava

  • 200 ml studené vody
  • 200 ml studeného mléka
  • 4 vejce
  • 240 g hladké mouky
  • 4 lžičky rozehřátého másla nebo Ramy
  • máslo na smažení

Náplň:

  • žampiony nebo jiné houby
  •  150 g sýr dle chuti (švýcarský, Gruyere, modrý apod.)
  • 1 lžička tuku na vymazání zapékací misky
  • sůl, pepř, nasekaný tymián nebo petrželka na dochuce

< Zpět