Francouzské palačinky

v omáčce ze zeleného čaje s pomerančovo–mandarinkovou příchutí

Text i foto www.receptynakazdyden.cz

Postup:

Mouka, vejce, sůl, cukr a mléko smíchejte a vypracujte těsto o něco hustší než smetana. Nechte 10 minut odpočívat, pak přidejte rozpuštěný tuk, jeden ušlehaný bílek a palačinky usmažte na rozpálené pánvi na malém množství oleje. Udržujte teplé.

Na omáčku

Zalijte čajové pyramidové sáčky 2 dl vody a nechte je vylouhovat 2 minuty. Čaj znovu uveďte do varu a přidejte tence oloupanou a na proužky nakrájenou pomerančovou kůru, oloupaný a na plátky nakrájený pomeranč, pomerančovou šťávu a cukr. Zahustěte škrobovou moučkou rozmíchanou v malém množství studené vody. Nakonec přidejte tuk a odstavte.

                            *   *   *

Před podáváním palačinky přeložte na čtvrtky, položte na talíř, přelijte pomerančovou čajovou omáčkou a ozdobte čerstvou mátou

Příprava 


  • 300 g mouky

  • 3 vejce

  • špetka soli

  • 2 lžíce cukru

  • mléko podle konzistence těsta (cca 2–3 sklenice)

  • 50 g rostlinného tuku

  • olej na smažení

 

omáčka

  • 2 kusy pyramidové sáčky čaje Lipton Green tea Mandarin Orange

  • 4 pomeranče

  • 1 dl pomerančové šťávy

  • 3 lžíce cukru

  • 2 lžičky škrobové moučky

  • 40 g rostlinného tuku nebo másla

  • čerstvá máta na ozdobu

 

< Zpět