Silvestrovské hodování   *  naslano i nasladko  * klasické i orginální  

Bochníčky s tvarohovou pomazánkou

 
 

Zdroj: Receptynakazdyden.cz

 

Příprava (na 16 jednohubek)

Těsto

  • 1 dl vody

  • 100 gramů Hery

  • 1 špetka soli

  • 1 špetka cukru krystal

  • 100 gramů hladké mouky

  • 4 vejce

Náplň

  • 300 gramů tvarohové pomazánky

  • 50 gramů Hery

Zdobení

  • 1 svazek petrželky kudrnky

  • 20 kusů plátků červené cibule

  • 3 plátky opečená slanina

Postup
 

Rozpusťte Heru s cukrem a solí na mírném plameni. Přimíchejte mouku a míchejte vše na sporáku, dokud základ nezíská našedlou barvu a neodlepí se od stěny hrnce. Potom sundejte ze sporáku a s použitím ručního šlehače postupně vmíchejte vajíčka.

Těsto vložte do sáčku na zdobení s hvězdicovou násadkou a nastříkejte hromádky (event. vykrajujte lžící) na mírně olejem potřený a vysypaný plech. Velikost hromádek by měla být asi 2,5 - 3 cm.

V předehřáté troubě pečte 10 minut při teplotě 230°C. Když bochánky vyskočí, snižte teplotu na 180°C a pečte je dozlatova. Tvarohovou pomazánku promíchejte s Herou a zdobičkou naplňte bochánky.

Tvarohová pomazánka: 

Smíchejte 25 dkg tvarohu s polovinu žluté cibule, očištěnou a pokrájenou na malé kostičky. Podle chuti přidejte sůl, červenou papriku, pepř, nakonec přimíchejte ještě jednu polévkovou lžíci smetany..
 

 

<< Zpět