Vrstvený salát

 

150 g krevet

150 g cherry rajčátek

1 čerstvá okurka

1 plechovka červených fazolí

1 plechovka kukuřice

2 červené papriky

 100 g majonéza Hellmann's

100 g Extra ostrý kečup Hellmann´s

1 svazek petrželové natě

1 balení Knorr Salad Dressing Jogurtový

l lžíce citronové šťávy

 

Rajčata cherry nakrájejte na půlky. Oloupejte okurku, podélně ji rozkrájejte na půl a pomocí lžíce odstraňte semínka. Následně ji pokrájejte na kostičky. Papriku očistěte od semínek a také ji nakrájejte na kostičky.

Petrželovou nať posekejte nadrobno a přidejte citrónovou šťávu. Do takto připravené marinády namočte krevety.

Fazole opláchněte převařenou vodou.

Připravte omáčku. Knorr Salad Dressing Jogurtový smíchejte s kečupem a majonézou. Pokud je omáčka moc hustá, přidejte horkou vodu.

Krevety spařte v horké vodě. Do vysoké, skleněné nádoby postupně vkládejte jednotlivé složky salátu. Začněte fazolemi a kukuřicí, poté vložte krevety, okurku, omáčku a papriky. Nakonec vložte rajčata a přidejte několik krevet na ozdobu.

Zdroj: www.receptynakazdyden.cz

 

< Zpět