Zapečená dýně se salátem

Zdroj: www.taste.com.au

 
 

Příprava

  • ½ půlka střední dýně, nakrájená na plátky, lehce předpečená v troubě

  • 100 g ricoty

  • 2 uvařené brambory

  • 1 menší červená cibule nakrájená na jemné nudličky

  • 100g fety nakrájené na kostičky

  • 20 dg strouhaného tvrdého sýra vhodného na zapékání

  • 8 vajec

  • 1 zakysaná smetana

  • 2 hrstky rukoly nebo špenátových listů

  Salát

  • 100 g zelených salátových listů (mohou být různé druhy )

  • 250 g cherry rajčátek

  • 1 okurka nakrájená na tenké plátky

  • 2-3 lžíce balzamica

Postup

Troubu předehřejte na 160°C. Připravte si formu o průměru cca 25 cm, vyložte ji navlhčeným pečícím papírem, který pokapete olejem. 

Do formy střídavě navrstvěte lehce předpečenou osolenou dýni, 2 vařené brambory nakrájené na plátky,  fetu, ricotu, nakrájenou cibuli. Vše zasypte nastrouhaným sýrem. Ušlehejte vejce se smetanou ve větší nádobě, přidejte sůl a pepř a hrst nadrobno natrhaných rukolových listů. Hmotou zalijte základ ve formě. Pečte zvolna, cca 55 minut.
 

Salát: Smíchejte salátovou listovou směs, přepůlená rajčátka a jemně nakrájenou nebo nastrouhanou okurku na kolečka. Přidejte dresing a nechte chvilku odstát.
 

Opatrně nakrájejte zapečenou dýni na porce a servírujte se salátem.
 

< Zpět