Roládky s dýní

Zdroj:www.elephantasticvegan.com

 
 

Příprava

  • 1 balíček listového těsta, ale dá se použít různé

  • 1 šálek dýňového pyré

  • 1 červená cibule

  • sůl, pepř, muškátový oříšek, ale podle vlastní volby i další koření

  • hrst bazalkových lístků

  • sůl na posypání

Postup

Dýňové pyré
Připraví se jako polotovar z jedné hokkaido dýně.
Dýni neloupejte, nakrájejte na kusy a zbavte měkkých částí uvnitř a semen. Můžete ji buď upéct v mělkém pekáčku pokapanou olejem, nebo uvařit, zalitou cca 3dl vývaru. Pak rozmixujte tyčovým mixerem, přidejte sůl, pepř, koření. Na mírném ohni nechte odpařit maximum tekutiny za stálého míchání. Mělo by mít konzistenci povidel.
Část použijte na roládky, část můžete zamrazit nebo zavařit do menších skleniček a použít na přípravu dýňové polévky, přidat ke špagetám apod.

Roládky
Nahřejte troubu na 200°C.
Vyválejte plát těsta.
Těsto potřete dýňovou ochucenou pastou. Poklaďte lístky bazalky a jemně nakrájenou cibulí.
Nyní stočte jako tenký závin. Nakrájejte na malé roládky silné asi 2 cm..
Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem, můžete lehce posolit.
Pečte 15 až 20 minut.

< Zpět