Kuřecí prsa s noky a dýňovou omáčkou

Zdroj: www.littlefiggy.com

 
 

Příprava

  • 1 balíček kupovaných hotových noků, nebo si je připravte z bramborového těsta

  • 150 g anglické slaniny

  • 2 kusy kuřecích prsou bez kůže, nakrájené na kostičky

  • 240 g žervé nebo jiného krémového sýra

  • ¼ l připraveného rozmixovaného dýňového pyré (připraví se uvařením několika kousků dýně, dýně se dá i upéct na plechu do změknutí)

  • 1 lžíce nastrouhaného parmezánu

  • 2 lžičky papriky

  • ½ lžičky chilli

  • ½ lžičky sušeného česneku

  • 1 šálek mléka

  • sůl a pepř podle chuti

  • 3 jarní zelené cibulky nakrájené

Postup

Připravte si noky. Uvařené slijte a přidejte lžíci olivového oleje, aby se nelepily.

Osmažte na oleji slaninu nakrájenou na větší kousky, pak přendejte na talíř vyložený papírovým ubrouskem, zbaví se tak přebytečného tuku.

Na pánvi osmažte kuřecí kousky, osolte a opepřete. Jakmile budou měkké, odložte je na talíř ke slanině. Na zbytku tuku na pánvi rozpusťte sýr s trochou mléka, měla by vzniknout nepříliš hustá hmota. Přidejte dýňové pyré, koření a jemně míchejte, dokud se vše nespojí do omáčky

Na pánev přidejte noky, kuře a slaninu, promíchejte a nechte prohřát. Omáčka by měla lehce zhoustnout, je- li příliš hustá, přidejte trochu mléka.

 

< Zpět