Dýňový chlebíček

 
 

Příprava

Na chlebíček

  • 450 gramů dýně Hokkaido (bez semínek)

  • 1 2/3 hrnku třtinového cukru

  • 2/3 hrnku rostlinného oleje

  • 2 lžičky vanilkového extraktu

  • 4 vejce

  • 3 hrnky celozrnné mouky

  • 1/2 hrnku nahrubo nasekaných ořechů

  • 1/2 hrnku rozinek

  • 1 lžička soli

  • 1 lžička mleté skořice

  • 2 lžičky prášku do pečiva

  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku

  • dle potřeb voda

  • 1 lžíce olivového oleje 

Na pomazánku

  • 250 gramů měkkého tvarohu

  • 50 gramů Hellmann's majonézy Delikátní

  • dle chuti sůl, čerstvě mletý pepř

Postup

1. krok: Dýňové pyré.
Dýni oloupejte ( hokkaido se připraví i se slupkou). Vyberte semena, nakrájejte na větší kostky a opečte na lžíci olivového oleje, do 1/3 pak zalijte vodou a duste do změknutí.

2. krok : Chlebíček
Upečenou dýni rozmixujte tyčovým mixérem a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Vychladlé dýňové pyré přidejte k ostatním surovinám a směs vylijte do vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu. Peče se zhruba 30-40 minut. Je-li hotový zkuste špejlí.

Pomazánka
Jednoduchou tvarohovou pomazánku z tvarohu a majonézy osolte, opepřete podle chuti, je možné přidat dýňová semínka.

< Zpět